dimecres, 6 d’agost de 2008

Faves a la catalana

Ingredients:
- 3 quilos de faves
- 100 gr. de cansalada viada
- 75 gr. de botifarra crua
- 75 gr. de botifarra negre per a faves (ampla)
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 cullerada de tomàquet concentrat
- llorer, julivert i menta
- ½ tasseta de xerès sec o vi blanc
- 2 tassetes de brou (200 cc)


Fregiu la cansalada en un sol tros i les botifarres senceres en una olla amb una mica d’oli. Reserveu-ho.
En el mateix oli pose-hi la ceba trinxada, i quan comenci a agafar color, el tomàquet, els alls trinxats, i tot seguit, el vi o xerès. Deixeu-ho reduir i afegiu-hi el brou. Poseu-hi les faves i les herbes en un ramet lligat. Per acabar, les botifarres i la cansalada, tapeu-ho be i deixeu-ho coure molt a poc a poc, fins que siguin ben tendres.
De tant en quant removeu-les bellugant la cassola.

Les faves quant mes petites, millor.
Es poden fer servir faves ja cuites, aleshores la cocció de l’estofat és més ràpida, sols per donar-li el gust dels ingredients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada