![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjg8C9MnXEiVkRRGxZn5cprgPpRezrA-BgqQ6fKOX8WWm_hSlsBA_TlBnUkYBeTtiweoS2VRE1pOeK18Aqs2ghR_SnSQq8Upw0koT0LaCNTADebGj5M12N_8-VNCFqNC6orI5UP5pRcwLg9/s400/botinegre.jpg)
- 15 calamars petits o mitjans
- una botifarra negre
- dues cebes tendres
- dues pomes Reinetes
- pinyons
- menta fresca
- sal i pebre
Primer es netegen els calamars, tot reservant les aletes i les potes. Amb compte, donar-los-hi la volta com si fossin un mitjó i acabar-los de netejar bé, reservar-los.
Posar en una paella amb una mica d’oli la ceba tallada ben petita, deixar sofregir a foc lent.
Mentre, escaldar els pinyons, així quedaran tous, i reservar-los. Tallar la poma a daus petits i reservar.
Quan la ceba comenci a enrossir afegir-hi la botifarra fins que es desfaci. Afegir els pinyons, la poma, i la menta ben picada, donar-li unes voltes i retirar del foc.
Farcir els calamars amb la barreja. No caldrà tancar-los amb un escuradents ja que, en estar girats, al posar-los al foc es tancaran ells mateixos.
Fregir-los, volta i volta, en una paella amb oli.
Una bona proposta de salsa és una reducció de vinagre de Mòdena, 50 gr. de vinagre amb uns 20 gr. de sucre.
Hola a tots, "botifarreros". Ja veig que contineu amb les manilles, els "contros" i els sopars de la cuina del Casal. Una forta abracada a tots des de Londres. Juanjo
ResponElimina